Sretno, dragi naši maturanti!

0
2,930
 
 
 
Svečana dodjela diploma maturantima naše škole održana je u ponedjeljak 25. juna 2018. g. Bila je to po mnogo čemu izuzetna večer. Nakon mnogo godina atrij Gimnazije bio je mjesto održavanja svečanosti, a toge, čiju nabavu i formu su inicirali i finalizirali upravo maturanti generacije 2017/18., dale su ovoj večeri posebnu čar. Samoj svečanosti prisustvovao je veliki broj roditelja i prijatelja naših maturanata, kao i njihovi profesori te osoblje Škole.
Prisutne je pozdravio direktor Jasmin Hodžić koji se u kratkom govoru osvrnuo na četverogodišnji srednjoškolski put naših maturanata i poželio im puno sreće. Ovu noć nezaboravnom su učinili i vokalni nastupi naših učenica Samre Zulić, Nejre Zulić i Eme Kulenović.
Maturantima su diplome o završenom školovanju uručili njihovi razrednici: Safeta Fazlić, Melina Mašić-Busuladžić, Jasmin Budimlić, Adnan Mujakić i Arabela Mešić. Posebnim priznanjima nagrađeni su učenici koji su na kraju svake školske godine imali prosjek 5,00, kao i učenici koji su na kraju svake godine ostvarili odličan rezultat. Ipak, samo jedan je najbolji, a ove godine to je David Ivaniš, učenik IV e odjeljenja, koji se emotivnim i veoma inspirativnim govorom obratio prisutnima.
Učenik generacije sa odlikašima
 
Prema tradiciji, maturantima su uz diplome dodijeljeni i štapovi, a po završetku svečanosti maturanti i njihovi razrednici defilirali su glavnom bihaćkom ulicom. 
 
Dragi maturanti, puno sreće i uspjeha žele vam učenici i profesori Gimnazije ”Bihać” s porukom: ”Jednom gimnazijalac, uvijek gimnazijalac!”
Comments are closed.

Pročitaj i ovo

Elaborat za uvođenje izbornih područja i računarsko-informatičkog smjera u JU Gimnazija “Bihać”

Obavještavamo sve roditelje i učenike da u prilogu ovog oglasa mogu pronaći Elaborat za uv…