Spektakularan nastup naših učenika na Festivalu školskog teatra u Novom Sadu

2
195

U Novom Sadu je 9. i 10. aprila 2019. godine održan VI festival školskog teatra na stranom jeziku (Foreign language drama festival), na kojem je po prvi put učestvovala i Gimnazija “Bihać” s predstavom “Mali princ” na njemačkom jeziku.
Inicijator za učešće na pomenutom festivalu bila je Jasmina Midžić, profesorica njemačkog jezika, koja je i režiser predstave “Mali princ”.
Naša glumačka skupina osvojila je simpatije kako novosadske publike, tako i stručnog žirija koji im je uručio zaslužena priznanja.
Nagrada za najbolju kostimografiju dodijeljena je učenici trećeg razreda Adni Brkić, nagradu za scenografiju osvojila je učenica četvrtog razreda Kristina Vinčar, a za najbolju glavnu žensku ulogu proglašena je Sarah Zulić, učenica trećeg razreda Gimnazije “Bihać”. Profesorica Jasmina Midžić osvojila je nagradu za najbolju režiju i nagradu za njemački jezik i pedagoški rad.

Predstava je privukla pažnju i ostalih učesnika te je Gimnazija ”Bihać“ pozvana da učestvuje i na rumunskom Internacionalnom pozorišnom festivalu “APLAUZE“ koji će se održati u maju ove godine u Konstanci.
Uloge:
Narator i Uobraženko: Suljanović Džan
Mali princ – Zulić Sarah
Ruža- Piralić Tara
Lisica – Vojić Lejla
Zmija- Malkoč Lejla
Kralj- Omanović Tarik
Pijanac- Mujnovic Muhamed
Geograf- Vinčar Kristina
Ruže – Mustafić Una i Midžić Sumeja

Comments are closed.

Pročitaj i ovo

Pozdravljamo se s još jednom generacijom: Sretno, dragi naši maturanti!

Svečana dodjela diploma maturantima JU Gimnazije „Bihać“ upriličena je u atrijumu škole 20…