Pozitivna saradnja: Gimnazijalcima dodatnu nastavu iz engleskog jezika drži profesor iz Amerike

6
408

Pedagoški fakultet u Bihaću ove akademske godine anagažirao je profesora  engleskog jezika Barryja Simpsona kao predavača na Odsjeku za engleski jezik i književnost.  Profesor dolazi iz SAD-a, iz savezne države Ohio, a priliku da posjeti BiH  realizirao je preko ELF projekta Vlade SAD-a koji kao osnovni cilj ima promoviranje engleskog jezika u zemljama širom svijeta. U dogovoru s Aktivom profesora engleskog jezika i direktorom škole Jasminom Hodžićem,  Barry Simpson počinje držati predavanja učenicima JU Gimnazije „Bihać“ u decembru prošle godine.

Nakon što održi uvodne časove u svim odjeljenjima, Simpson će redovno držati dodatnu nastavu za sve gimnazijalce koji žele unaprijediti poznavanje engleskog jezika.

Uvijek opušten i nasmijan, profesor se odmah svidio našim učenicima s kojima je, po njegovim riječima, odmah uspostavio dobar odnos i saradnju. Za poznavanje engleskog jezika naših učenika ima samo riječi hvale i jezična barijera uopće ne postoji. Časovi su izuzetno dinamični i prepuni pitanja naših učenika koje najviše zanima obrazovni sistem u SAD kao i svi zanimljivi detalji iz škola i učionica njihovih vršnjaka u SAD. Profesori engleskog jezika JU Gimnazije „Bihać“ smatraju da će realiziranjem ovih aktivnosti nastava engleskog jezika u našoj školi biti još kvalitetnija i zanimljivija.

PDF Embedder requires a url attribute
Comments are closed.

Pročitaj i ovo

Profesorice JU Gimnazije “Bihać” u posjeti CERN-u

Od 4. do 8. februara 2020. godine grupa bh. profesora fizike učestvovala je u “Prvom bosan…