Pozdravljamo se s još jednom generacijom: Sretno, dragi naši maturanti!

2
451

Svečana dodjela diploma maturantima JU Gimnazije „Bihać“ upriličena je u atrijumu škole 20. juna 2019. godine s početkom u 19 sati. U uvodnom dijelu ceremonije  maturantima, roditeljima,  profesorima i ostalim gostima obratio se direktor Jasmin Hodžić koji se uz prigodan govor oprostio s još jednom generacijom bihaćkih gimnazijalaca.

Maturatima su diplome o završenom školovanju uručile njihove razrednice:  Alma Mureškić-Harbaš, Zora Janković, Aida Kerstner, Sadeta Saračević  i Minela Ljubijankić koja je mijenjala razrednicu IV e Almu Jusanović.

Posebnim priznanjima nagrađeni su učenici koji su ostvarili prosjek 5.00 ili učenici koji su sve četiri godine prolazili odličnim uspjehom. Međutim, najveće priznanje i titulu učenika/ce generacije ove školske godine zaslužila je Samra Behić (IVb).

Maturantima su uz diplome tradicionalno dodijeljeni i štapovi, a po završetku svečanosti  učenici i razrednici  defilirali su gradom.

Ovo je svakako bila noć za pamćenje, prepuna pozitivnih emocija za sve prisutne, a nama na kraju preostaje da uputimo iskrene čestitke maturantima i njihovim roditeljima u nadi da će im gimnazijski dani zauvijek ostati u lijepom sjećanju.

„Jednom gimnazijalac, uvijek gimnazijalac!“     

 

Comments are closed.

Pročitaj i ovo

Profesorice JU Gimnazije “Bihać” u posjeti CERN-u

Od 4. do 8. februara 2020. godine grupa bh. profesora fizike učestvovala je u “Prvom bosan…