Posjeta gosta iz Istanbula

1
309

Danas je našu školu posjetio predstavnik Pedagoškog zavoda grada Istanbula koli se htio informirati o kvaliteti informatičke opreme i pokrivenosti wi-fi mrežom. Naime, delegacija iz Turske već neko vrijeme boravi na USK-u i upoznaje se sa informatičkom opremljenosti, odnosno stanjem školskih objekata. S tim u vezi gosti su voljni pomoći našim školama, odnosno nastavnicima i učenicima, kroz konkretne donacije u vidu novih informatičkih nastavnih sredstava i opremanja škola. Dugoročan plan je saradnja naših škola sa školama u Istanbulu kroz organizacije međusobnih posjeta i razmjene učenika i nastavnika, a sve u cilju boljeg upoznavanja i stvaranja čvršćih veza dviju prijateljskih zemalja.

Direktor naše škole je zajedno s nekoliko uposlenika i predstavnicom Ministarstva obrazovanja USK-a izrazio zahvalnost i naveo kako Gimnazija od ranije ima uspostavljene prijateljske veze s gimnazijom iz turskog grada Altinoluka i da će nam ovakav vid saradnje pomoći da unaprijedimo naše odnose i razmijenimo znanja i iskustva.

Gost iz Istanbula je bio ugodno iznenađen uređenošću i načinom rada u našoj školi, a naročito ga je zanimala njena historija jer je Gimnazija ”Bihać” jedna od najstarijih srednjih škola gimnazijskog tipa u BiH.

                    

Comments are closed.

Pročitaj i ovo

Iz Bihaća u Maribor, iz Maribora u prošlost

Ove godine je Gimnazija ”Bihać” zajedno s partnerskom školom iz Republike Slov…