Održan V memorijalni turnir „Sulejman Ferizović“

2
463

Vijeće učenika JU Gimnazije „Bihać“  petu godinu zaredom organizira Memorijalni turnir „Sulejman Ferizović“ u znak sjećanja na dugogodišnjeg uposlenika i direktora bihaćke Gimnazije.

Sulejman Ferizović bio je višedecenijski profesor i direktor JU Gimnazije „Bihać“, trener Košarkaškog kluba “Bihać”, jedan od osnivača Košarkaškog saveza i Društva pedagoga tjelesnog odgoja USK-a, a sve do svoje smrti obavljao je funkciju kontrolora na utakmicama Prvenstva BiH i A1 lige Federacije BiH. 

“Ovo je već peta godina zaredom da se ovaj turnir organizuje i to je dobro jer se njeguje sportska tradicija ove škole. Ta sportska tradicija je dugogodišnja i kad je košarka u pitanju nju je u školu definitivno donio profesor Sulejman Ferizović zato je i bitno da se u njegovu čast ovaj turnir obilježava i organizuje. Ono što je isto tako bitno je da su većina ekipa igrale fair-play i da su u tome svemu bili dobri drugari. Bilo je par nekih incidenata ali to je u nekom sportskom žaru i mislim da nije nista strašno. Sve u svemu proteklo je bez nekih većih problema. Mislim da je ovo bio jedan jako uspješan dan pogotovo što se sve ovo dešava pred Dan nezavisnosti i ta činjenica je ovaj događaj dodatno oplemenila“, rekao je za školski portal direktor škole Jasmin Hodžić, prof.
Ovaj turnir za mene predstavlja jedno divno sjećanje na našeg bivšeg direktora Sulejmana Ferizovića i na uticaj koji je on imao na ovu školu, te svakako predstavlja divno druženje ne samo jedne generacije vec sve četiri generacije koje pohađaju ovu školu. Iako nisu svi trenirali ovaj sport ipak to bude zanimljivo druženje kako igračima tako i publici, te opet vlada taj sportski i takmičarski duh. Stvarno jedno divno iskustvo i ponosan sam što mogu učestvovati u njemu” za našu Novinarsku sekciju izjavio je Haris Ibrahimpašić, član Vijeća učenika.

Pobjednici ovogodišnjeg turnira su učenici IVd i mi im od srca čestitamo.

Sportski pozdrav!

Una Klepić i Maja Hodžić


  • Podjela svjedodžbi

    Obavještavaju se učenici da će se podjela svjedodžbi za školsku 2019./2020. godinu održati…
  • RANG LISTA!

    OBAVIJEST Obavještavaju se učenici da u prilogu ove obavijesti mogu preuzeti rang listu pr…
  • Upisi su u toku!

    Obavještavamo sve zainteresovane buduće gimnazijalce da je upis u JU Gimnazija “Biha…
Comments are closed.

Pročitaj i ovo

“Žene sa Une”: Radionica za srednjoškolce u Gimnaziji “Bihać”

U prostorijama JU Gimnazije “Bihać” 27. februara održana je radionica pod nazivom “Napušta…