Obavijest o posjeti Mariboru!

0
646

OBAVIJEST

Obavještavaju se učenici i uposlenici Gimnazije da će učenici naše škole boraviti u posjeti Prvoj gimnaziji u Mariboru u periodu 20-24. oktobra 2019. godine.

Ovo je nastavak saradnje sa ovom školom koju je Gimnazija uspostavila prije tri godine, a koja se između ostalog njeguje i kroz manifestaciju „Putevima prijateljstva“, koju je Gimnazija realizirala u proljeće posljednje dvije školske godine.

Ove godine će posjeta Mariboru biti realizirana sa jednodnevnim posjetom Beču, dok će se dva dana boraviti u Mariboru.

Jedan od ta dva dana će uključivati i posjetu sportsko-turističkom centru Rogla na Pohorju, koja podrazumijeva pješačenje po planini Pohorje.

Postoji i mogućnost izleta u Celje ili Ljubljanu, ali to još uvijek nije potvrđeno.

Svi učenici koji su zainteresovani za posjetu Mariboru trebaju se pismeno prijaviti kod sekretara škole, najkasnije do 4. oktobra (petak).

U prijavi trebate naznačiti ime i prezime, odjeljenje, da li se bavite nekim sportom ili vannastavnim sportskim aktivnostima, da li ste za Gimnaziju učestvovali u nekim takmičenjima iz nekog predmeta, da li ste svojim djelovanjem i aktivnostima promovirali našu školu, da li ste učestvovali u manifestaciji „Putevima prijateljstva“ i sl. (treba da naznačite sve što bi Komisiju za izbor navelo da izaberu baš vas)

Učenici koji su ugostili učenike iz Maribora će vjerovatno biti u maloj prednosti u odnosu na ostale učenike.

Učenici koji budu izabrani će snositi samo troškove prijevoza do Maribora, vjerovatno u iznosu od 75 KM (tačna cijena će se znati kada se obezbijedi autoprevoznik). Sve ostale troškove snosi Prva gimnazija Maribor.

Učenici će u Mariboru boraviti kod porodica njihovih učenika. Ukoliko imate bilo kakvih zdravstvenih problema ili posebnih zahtjeva kada je ishrana u pitanju, to morate naznačiti u prijavi. Tu informaciju će Gimnazija proslijediti domaćinima, da bi se kod takvih učenika poduzeli neophodni koraci da posjeta protekne u najboljem redu.

Gimnazija će ove godine najvjerovatnije slične posjete upriličiti i sa UWC-om u Mostaru, gimnazijom „Isidora Sekulić“ u Novom Sadu, te gimazijom Kadikoy Lisesi i ženskom srednjom školom Kadikoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iz Istanbula, ali za ove škole još uvijek nisu dogovoreni datumi posjete.

Direktor škole:Jasmin Hodžić, prof.

Comments are closed.

Pročitaj i ovo

Upis je počeo! Računarsko-informatički smjer, izborna područja, DSD odjeljenje!

Obavijest Obavještavamo sve učenike koji su završili osnovnu školu da je počeo upis u prvi…