Obavijest o posjeti Istanbulu!

1
637

OBAVIJEST

o posjeti Istanbulu

Obavještavaju se učenici i uposlenici Gimnazije da će učenici naše škole boraviti u posjeti Kadikoy Liseli i MTAL ženskoj srednjoj školi  u Istanbulu u periodu 16-22. novembra 2019. godine.

Ovo je nastavak saradnje sa ovim školama koju je Gimnazija uspostavila prije dvije godine, a koja se između ostalog njeguje i kroz manifestaciju „Putevima prijateljstva“, koju je Gimnazija realizirala u proljeće posljednje dvije školske godine.

Ove godine će posjeta Istanbulu biti realizirana kroz cijelu sedmicu, sa 40 učenika i 5 profesora.

Detaljan plan posjete još nije izrađen, ali će se u Istanbul putovati autobusom (put traje 24 sata).

Svi učenici koji su zainteresovani za posjetu Istanbulu trebaju se pismeno prijaviti kod sekretara škole, najkasnije do 1. novembra (petak).

U prijavi trebate naznačiti ime i prezime, odjeljenje, da li se bavite nekim sportom ili vannastavnim sportskim aktivnostima, da li ste za Gimnaziju učestvovali u nekim takmičenjima iz nekog predmeta, da li ste svojim djelovanjem i aktivnostima promovirali našu školu, da li ste učestvovali u manifestaciji „Putevima prijateljstva“ i sl. (treba da naznačite sve što bi Komisiju za izbor navelo da izaberu baš vas)

Učenici koji su ugostili učenike iz Istanbula će vjerovatno biti u maloj prednosti u odnosu na ostale učenike.

Učenici koji budu izabrani će snositi samo troškove prijevoza do Istanbula, vjerovatno u iznosu od 175 KM (tačna cijena će se znati kada se obezbjedi autoprevoznik). Sve ostale troškove snose Kadikoy Liseli i MTAL.

Učenici će u Istanbulu boraviti kod porodica njihovih učenika ili u njihovom internatu. Ukoliko imate bilo kakvih zdravstvenih problema ili posebnih zahtjeva kada je ishrana u pitanju, to morate naznačiti u prijavi. Tu informaciju će Gimnazija proslijediti domaćinima, da bi se kod takvih učenika poduzeli neophodni koraci da posjeta protekne u najboljem redu.

Gimnazija će ove godine najvjerovatnije slične posjete upriličiti i sa UWC-om u Mostaru i Gimnazijom „Isidora Sekulić“ u Novom Sadu, ali za ove škole još uvijek nisu dogovoreni datumi posjete.

    DIREKTOR:

Jasmin Hodžić, prof.

Comments are closed.

Pročitaj i ovo

Obavijest o rasporedu!