Kantonalno takmičenje iz fizike

0
416

U utorak 28. marta 2017. god. u Velikoj Kladuši održano je takmičenje učenika srednjih škola sa područja USK iz fizike, na kojem su učestvovali i učenici naše škole. Ove godine Gimnaziju ‘’Bihać’’ predstavljali su: Ema Selimović, Neira Ćehić i Lamija Ibrahimpašić, koje su se takmičile u oblasti A (mehanika i termodinamika), te Rijalda Crnkić i David Ivaniš, koji su se takmičili u oblasti B (elektromagnetizam,oscilacije i talasi).
Na spomenutom takmičenju naši učenici ostvarili su zapažene rezultate, o čemu govori i činjenica da su se svi naši predstavnici plasirali u prvih 8 mjesta po skupinama. Lamija Ibrahimpašić zauzela je šesto mjesto, Ema Selimović zauzela je sedmo  mjesto, Neira Ćehić zauzela je osmo mjesto i Rijalda Crnkić zauzela je peto mjesto.
Najbolji rezultat ostvario je David Ivaniš, učenik 3. e odjeljenja, koji je osvojio prvo mjesto. David će tako predstavljati našu školu i kanton na predstojećem federalnom takmičenju.
Ovim putem čestitamo svim našim predstavnicima i njihovoj mentorici, profesorici Sanji Mihić, a Davidu želimo mnogo sreće i znanja.

  • Obavijest o posjeti Istanbulu!

    OBAVIJEST o posjeti Istanbulu Obavještavaju se učenici i uposlenici Gimnazije da će učenic…
  • Obavijest o posjeti Mariboru!

    OBAVIJEST Obavještavaju se učenici i uposlenici Gimnazije da će učenici naše škole boravit…
  • Evropski parlament mladih!

    OBAVIJEST Ovim putem obavještavamo sve zainteresirane učenike da će Evropski parlament mla…
Comments are closed.

Pročitaj i ovo

Tajna slobode leži u hrabrosti

U srijedu 25.oktobra u prostorijama  J.U. Gimnazije „Bihać“ održano je predavanje o Petom …