Ema Selimović osvojila prvo mjesto na regionalnom takmičenju u pisanju eseja

17
1,018

Western Balkans Youth Cooperation Platform (WBYCP) je regionalna platforma osnovana od strane Cooperation&Development instituta 2017.  godine, uz pomoć Hanns Seidel fondacije. Glavni cilj organizacije je promoviranje saradnje mladih u regiji, a partnerske organizacije dolaze iz svih šest država Zapadnog Balkana.
Ove godine, tačnije u maju, organizirano je takmičenje u pisanju eseja, a tema je bila “Three reasons to stay in my country”. Učestvovali su mladi iz šest država Zapadnog Balkana, podijeljeni u dvije kategorije: srednjoškolci i studenti. Takmičari su morali u svojim esejima izraziti stavove i rješenja vezana za jedan od najaktuelnijih problema naše regije: Zašto ostati u svojoj državi?
Nakon dva mjeseca su objavljeni rezultati, te je iz svake države izabran po jedan pobjednik iz dvije kategorije.
Učenica trećeg razreda, Ema Selimović (IIIa), osvojila je prvo mjesto u kategoriji srednjoškolaca na nivou Bosne i Hercegovine.
Pobjednici iz svake države (Bosna i Hercegovina, Srbija, Albanija, Crna Gora, Kosovo i Makedonija) pozvani su da učestvuju na Youth Exchange programu u Tirani (Albanija) u periodu od 9. do 12.  oktobra.

Zahvaljujući Youth Exchange programu, pobjednici su imali priliku prezentirati svoje radove, razgovarati s predstavnicima raznih institucija, prisustvovati konferencijama i seminarima.

Emi Selimović čestitamo na postignutom uspjehu!

E. Kečalović

Comments are closed.

Pročitaj i ovo

“Žene sa Une”: Radionica za srednjoškolce u Gimnaziji “Bihać”

U prostorijama JU Gimnazije “Bihać” 27. februara održana je radionica pod nazivom “Napušta…