Ema Selimović jedina iz BiH dobitnica stipendije za ljetnu školu u Oxfordu

23
1,064

Oxford Royale Summer Schools (ORA) je jedan od najprestižnijih obrazovnih programa sa sjedištem u povijesnim univerzitetskim gradovima Oxford, Cambridge, St Andrews (Škotska) i London u Ujedinjenom Kraljevstvu.
Polaznici ljetne škole mogu birati između raznih ponuda tečajeva koji su dostupni u obrazovnoj ustanovi ORA, a učenici su grupisani u više dobnih skupina: 8-12 godina, 13-15, 16-18 i 19-25 godina.
Svake godine postoji mogućnost prijave za stipendiju koje kreću već od decembra te je potrebno priložiti dva ili više eseja na određenu temu kao i ostale tražene podatke.

Naša učenica Ema Selimović je nakon prijave za pomenutu stipendiju u decembru 2018. godine, dobila obavijest u februaru 2019. godine da se nudi stipendija jednom učeniku iz Bosne i Hercegovine. Nakon analiziranja svih prijava iz BiH – kojih je bilo mnogo, iz svih dobnih skupina –  odlučeno je da je Ema dobitnica stipendije u cijelom iznosu. Pored toga, dobila je mogućnost odabira tečaja za koji je zainteresirana, a izabrala je onaj pod nazivom “Širenje vidika” s predmetima: medicinska biologija, eksperimentalna psihologija i akademsko pisanje.

Ema će boraviti u Oxfordu, tačnije u jednom od 13 centara – the Queen’s College –  u periodu od 4. do 17. augusta 2019. godine te će imati priliku da pored časova učestvuje u raznim aktivnostima i ekskurzijama koje će uključivati London, ali i druge gradove.

JU Gimnazija “Bihać” is thrilled that one of our students, Ema Selimović, has been offered a full scholarship on Oxford Royale Academy's world-renowned Oxford Summer School, allowing them to experience life in Oxford for two fantastic weeks in summer 2019. In addition to classes with Oxford Royale Academy's tutors, Ema will enjoy a wide range of activities in Oxford as well as excursions further afield to other UK cities including London, and make friends for life with students from all over the world. This once-in-a-lifetime opportunity is provided by ORA's Scholarship Programme, offering talented students the chance to attend an ORA programme on a full scholarship.”

More information can be found on the official website: https://www.oxford-royale.co.uk/ora

Comments are closed.

Pročitaj i ovo

“Žene sa Une”: Radionica za srednjoškolce u Gimnaziji “Bihać”

U prostorijama JU Gimnazije “Bihać” 27. februara održana je radionica pod nazivom “Napušta…