e-novine - Takmičenja (izvještaji) - Odličan nastup gimnazijalaca u Ljubljani

Zadnje iz kategorije
Gimnazija "Bihać" - najuspješnija škola na Kantonu
Gimnazijalka na takmičenju u Beogradu
Kantonalno takmičenje iz njemačkog jezika
Gimnazija ''Bihać'' osvojila prvo mjesto!
Ivan Jerković kantonalni prvak
Visok plasman gimnazijalaca
Federalno takmičenje iz fizike
Još jedan pehar ide Gimnaziji "Bihać"
Školsko takmičenje u programiranju
FEDERALNO TAKMIČENJE IZ FIZIKE
Kontakt
tel/fax: +387 (0)37/ 310-410
e-mail: gimnazijabihac@gmail.com
sekretar škole
Gimnazija prvi put na takmičenju za nadarene učenike25.09.2017. Odličan nastup gimnazijalaca u Ljubljani

 Gimnazija „Bihać“ je 21. i 22. septembra 2017. godine sudjelovala na 2. Međunarodnoj konferenciji za prepoznavanje nadarenih učenika koju su organizirali CRSN (Centar za pronalaženje i promoviranje talenata) i Pedagoški fakultet u Ljubljani. Tokom konferencije,za učenike je bilo organizirano takmičenje pod nazivom „24NADur“. Takmičenje je bilo međunarodnog karaktera, timsko, a svaki tim su činila 3 člana.

Ukupno se takmičilo 8 timova, 7 timova iz gimnazija širom Slovenije i tim iz naše škole. Njega su činili učenici David Ivaniš, Neira Zulić i Lamija Ibrahimpašić.

Takmičenje je trajalo 24 sata, tokom kojeg su učenici boravili u prostorijama Pedagoškog fakulteta. Učenici su dobili zadatak temeljen na složenom, autentičnom problemu na području održivog razvoja, a koji su morali riješiti i prezentirati pred stručnom komisijom i mentorima.

Naši učenici su pokazali veliko znanje, ozbiljnost i kreativnost pri rješavanju zadatka, te su odličnom prezentacijom na engleskom jeziku oduševili komisiju i osvojili 3. mjesto na ovom takmičenju.

U pratnji učenika su bile profesorice Ines Hirkić i Sanja Mihić, a u Sloveniju su stigli dan prije takmičenja.

Najprije su došli u Maribor gdje su njihovi domaćini bili direktor, profesori i učenici Prve gimnazije Maribor. Prvi dio dana su iskoristili za obilazak njihove škole, a ostatak dana su iskoristili za razgledanje grada i druženje s njima.

Drugi dan su otišli u Ljubljanu gdje se održavalo takmičenje za učenike i konferencija za profesore. Tokom konferencije, održana su predavanja profesora, stručnjaka i pedagoga iz Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Irske i Škotske.

Pored takmičenja, slobodno vrijeme su iskoristili za razgledanje Ljubljane. Naši domaćini su se potrudili da im na kvalitetan način ispune vrijeme tokom cijelog boravka u Mariboru i Ljubljani, te su na kraju ovog boravka zaključili da će se druženje naših škola nastaviti.

Čestitamo našim učenicima na odličnom plasmanu na ovom takmičenju.(Jasmin Hodžić)

Početna | Sitemap | Škola | Kontakt | © 2011. JU Gimnazija "Bihać"