e-novine - Takmičenja (izvještaji) - Gimnazija "Bihać" - najuspješnija škola na Kantonu

Zadnje iz kategorije
Odličan nastup gimnazijalaca u Ljubljani
Gimnazijalka na takmičenju u Beogradu
Kantonalno takmičenje iz njemačkog jezika
Gimnazija ''Bihać'' osvojila prvo mjesto!
Ivan Jerković kantonalni prvak
Visok plasman gimnazijalaca
Federalno takmičenje iz fizike
Još jedan pehar ide Gimnaziji "Bihać"
Školsko takmičenje u programiranju
FEDERALNO TAKMIČENJE IZ FIZIKE
Kontakt
tel/fax: +387 (0)37/ 310-410
e-mail: gimnazijabihac@gmail.com
sekretar škole
Izuzetni uspjesi gimnazijalaca09.06.2017. Gimnazija "Bihać" - najuspješnija škola na Kantonu

 Poznato je da Gimnazija „Bihać“ ima tradiciju uspješnih rezultata u oblastima znanja, sporta, aktivizma i volonterizma, a razlog tome su motivisani učenici s puno potencijala, te profesori koji rade s učenicima i u kontinuitetu im pomažu. 

                Ova školska godina je za Gimnaziju bila iznimno uspješna. U prilog tome donosimo listu pobjednika na gradskim i kantonalnim takmičenjima iz različitih oblasti znanja i sporta. Krenimo redom:
                Učenica drugog razreda, Samra Behić, osvojila je drugo mjesto na kantonalnom takmičenju iz matematike, te se samim time plasirala na federalno takmičenje, a David Ivaniš, učenik trećeg razreda, osvojio je treće mjesto, također u oblasti matematike. Njihov mentor bio je profesor Muharem Mušić.


                David je također briljantno znanje pokazao iz fizike, osvojivši prvo mjesto i maksimalan broj bodova. Za to takmičenje pripremala ga je profesorica Sanja Mihić.


                Zavidno znanje iz njemačkog jezika pokazala je učenica prvog razreda Sarah Zulić koja je osvojila prvo mjesto na kantonalnom takmičenju. Njen mentor bila je profesorica Jasmina Midžić.


                Pored njemačkog jezika, nije izostao ni odličan rezultat na takmičenju iz engleskog jezika. Učenik drugog razreda, Aladin Dervišević, osvojio je treće mjesto, a pripremio ga je profesor Adnan Mujakić.
                Treće mjesto na kantonalnom takmičenju iz hemije osvojila je učenica prvog razreda Lamija Ibrahimpašić, čiji je mentor bila profesorica Arabela Mešić.
                Umijeće pisanja na kantonalnom takmičenju u literarnom stvaralaštvu pokazala je učenica drugog razreda Ananda Bajrić, osvojivši treće mjesto.


                Na takmičenju iz biologije školu je predstavila Anda Šabanac, učenica drugog razreda, osvojivši treće mjesto, a njen mentor je bila profesorica Jasna Salihović.


                Projekt  ,, Ja građanin'' u kojem učestvuju učenici trećeg razreda u okviru predmeta demokracija i ljudska prava takmičenje je specifičnog karaktera, a prvo mjesto na kantonalnom takmičenju odnijeli su učenici III e odjeljenja, s projektom „Naš dan, naš glas“. Profesorica Fadila Tatarević bila je njihov mentor.


                Na gradskom takmičenju  u pružanju prve pomoći ekipa naše škole osvojila je drugo mjesto, a njihov mentor bila je profesorica Arabela Mešić.

                Pored uspjeha u znanju, nisu izostali niti kvalitetni rezultati u sportu. Od svih srednjih škola na Unsko-sanskom kantonu  Gimnazija „Bihać“ odnijela je najveći broj prvih mjesta. Pripremali su ih i bodrili profesori Amela Balić i Jasmin Budimlić.

                Ekipa muške košarke  koju su činili: Emir Šabotić, Dino Džinić, Haris Demirović, Džanić Adijan, Isak Isaković, Muhamed Pašić, Amar Begatović, Kenan Durdžić, Tarik Medić, Tarik Jusufhodžić, Nimaj Dupanović, Adem Kurjaković, Tarik Kurbegović , Meho Badnjević i Muris Bobić, osvojila je prvo mjesto na gradskom te na kantonalnom takmičenju u Sanskom Mostu.

                Identičan uspjeh ostvarila je ženska košarkaška ekipa na gradskom i kantonalnnom takmičenju održanom u Bosanskom Petrovcu. Ekipu su činile: Azira Hafurić, Amra Zulić, Selma Mujadžić,  Erna Gluhalić, Ema Kulenović, Sara Muminović, Sarah Kuduzović, Almedina Herić, Ananda Bajrić, Amina Ćehajić, Amna Hadžić i Ajla Majetić.

                U kategoriji muška odbojka na gradskom takmičenju osvojeno je drugo mjesto, a ženska ekipa  istupila je korak više, osvojivši prvo mjesto na gradskom takmičenju te prvo mjesto na kantonalnom takmičenju u Ključu. Dijelom još jedne pobjedničke ekipe bile su: Selma Mujadžić, Neira Zulić, Iris Bužonja, Sumejja Kartal, Džana Dervišić, Lejla Saračević, Ena Trivunić, Hana Brkić, Samra Dedić, Sara Muminović, Elma Kozlica, Darija Ibrahimagić, Erna Gluhalić te Ema Fišek.

                Na gradskom takmičenju u stonom tenisu za djevojke učenice prvog razreda Adna Ćehajić i Nejra Ćehić osvojile su prva mjesta u pojedinačnom i nastupu u paru.

                Muška nogometna ekipa ostvarila je drugo mjesto na gradskom takmičenju.                Na gradskom takmičenju iz atletike učenica Azira Hafurić osvojila je prvo mjesto u utrci na 800 m, te je u istom ritmu nastavila i na kantonalnom takmičenju, osvojivši prvo mjesto.
                Na istom takmičenju učenica Ananda Bajrić osvojila je drugo mjesto u utrci na 400 m, a učenik Hasan Džaferović stigao je drugi u disciplini na 100 m.
                Učenica Adna Kujundžić postala je gradska  prvakinja u utrci na 100 m, ali i u skoku u dalj.
                Štafeta koju su sačinjavale: Sumejja Kartal, Azira Hafurić, Maida Perviz i Adna Kujundžić osvojila je prvo mjesto na gradskom, a drugo mjesto na kantonalnom takmičenju.
                Učenica Sara Muminović je na gradskom takmičenju u bacanju kugle osvojila drugo mjesto.

 

                Svi pobjednici zaslužuju čestitku i zahvalu što su JU Gimnaziju „Bihać“ predstavili na najbolji način. Nadamo se da će ovaj tekst biti motivacija za još bolji rad i podstrek narednim generacijama da se aktivno uključe u nastavne i vannastavne aktivnosti naše škole.

                Dragi gimnazijalci, sretno na narednim takmičenjima i na školskom raspustu! Sve vas pozdravljaju članovi Novinarske sekcije naše škole.


Prilog pripremila: Ananda Bajrić(Jasmin Hodžić)

Početna | Sitemap | Škola | Kontakt | © 2011. JU Gimnazija "Bihać"